Bay of Islands

Het is al weer een week geleden sinds onze laatste blog. Dit heeft allemaal te maken met het internet bij onze tweede bestemming. Helaas kan de wifi maar op één device tegelijkertijd gebruikt worden.. We hebben wel een heerlijke week gehad!

Maandag 8 oktober zijn we ’s morgens richting de Bay of Islands gegaan, onze tweede bestemming ligt in Opua; een heel klein dorpje met een prachtig uitzicht over een baai. We hebben veel langs de kust gereden en gestopt bij het Waipoua forest. Het is een mooie wandeling door het bos met enorm grote Kauri bomen. We hebben een boom gezien met een omtrek van wel 14 meter! Later op de avond komen we aan in Opua. We worden verwelkomd door een heel lieve vrouw die zich gelijk verontschuldigd voor de rommel. Ze zijn bezig om het huis te verbouwen. Hierdoor kunnen we niet terecht in het appartement dat we geboekt hebben. We krijgen een appartement dat een stukje groter is, met een geweldig uitzicht.

De volgende dag wordt het de hoogste tijd dat Artjan echt serieus aan het werk gaat, er moet immers ook nog wel wat geld verdiend worden. Vajèn vindt dat helemaal niet erg, ze wil erg graag gewoon even lekker spelen. En dat geeft mij de tijd om de was van afgelopen week weg te werken, gelukkig hebben ze hier een wasmachine en droger. ’s Middags gaan we met elkaar naar Paihia om wat boodschappen te halen en op het strand schelpen te zoeken.

Vanuit Opua gaat er een veerboot naar Russell, een historisch plaatsje. Ook dit dorpje geeft weer een prachtig uitzicht over de baai. Ergens aan het einde van een gezellig straatje komen we een echt te leuk plekje tegen om koffie te drinken. Ik kreeg een beetje een gevoel van een engelse roman; vrouwen in van die mooie grote jurken die thee drinken met wat lekkers erbij. Het was echt ontzettend leuk om daar te zitten.

12 oktober; we zijn alweer op de helft van onze tijd in Opua. Artjan moet helaas vandaag wat storingen oplossen. Maar dat is geen reden om op de bank te blijven zitten. Dus ik vertrek samen met Vajèn richting Kerikeri. Hiervandaan vertrekt de Kerikeri River Track; een mooie wandeling door het bos naar twee watervallen; de Wharepuke Falls en de prachtige Rainbow Falls. De wandeling is redelijk vlak, dus goed te doen. Al is het voor Vajèn best pittig, totaal lopen we 8,5 kilometer. Maar het was de moeite waard; wat een water komt er naar beneden bij die watervallen!

Zaterdag is familiytime! Vajèn was blijkbaar erg moe van de wandeling van gisteren, ze heeft tot 11 uur geslapen! Snel eten en dan vertrekken we naar Waitangi Treaty Grounds. Dit is één van de belangrijkste plekken in de historie van Nieuw-Zeeland. Op deze plek werd in 1840 het Verdrag van Waitangi getekend door de Britse afgevaardigden en de Maoristamhoofden. Door dit verdrag werd Nieuw-Zeeland onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Leuk om op deze manier een stukje van de geschiedenis te leren.

About the author / Familie van Horssen

Website