Helemaal in de wolken

Wat een geweldig gave dag hebben wij gehad vandaag! Na 2 eerdere pogingen is 3 maal scheepsrecht en hebben we vandaag een prachtige helikoptervlucht gemaakt over de Franz Josef gletsjer en Fox Glacier. Wat een geweldige ervaring en zo bijzonder om een gletsjer vanuit de lucht te kunnen zien! We hadden de vlucht eigenlijk voor afgelopen zaterdag geboekt, alleen toen regende het heel de dag. Gelukkig houdt de organisatie hier goed rekening mee en kan je de vlucht omzetten naar een andere dag. Het zag er naar uit dat het op maandag goed weer zou zijn. Dit zou echt super zijn, omdat Vajèn die dag jarig was. Maar helaas ook op deze dag vlogen ze niet, vanwege flinke windstoten in de bergen. Het is dan te gevaarlijk om tussen de bergen te vliegen. Maar ja, we zouden nog maar 2 dagen in de buurt zijn en het zou toch wel heel jammer zijn als we deze ervaring niet van onze bucketlist kunnen afstrepen. De vlucht snel omgezet naar vandaag, dinsdag. Het weer zag er vanmorgen al een stuk beter uit dan maandag. Voor de zekerheid hebben we eerst even gebeld, omdat het best een stukje rijden was. Daarbij werd gelijk al gezegd dat onze vlucht iets ingekort zou worden vanwege flinke, laaghangende wolken. Maar het ging wel door!! Dus wij snel onze spullen gepakt en naar Franz Josef gereden. We hebben uiteindelijk een half uur gevlogen en een sneeuwlanding op Fox Glacier gemaakt. Dit was echt fantastisch om mee te maken!!

Uiteraard hebben we de afgelopen dagen ook nog genoeg mooie dingen gedaan en gezien.

Na ons laatste blog hebben we een stuk over de Arthur’s Pass gereden. Dit is een geweldige pas van de westkust naar de oostkust (of andersom natuurlijk;-)). Een mooie rit tussen de hoge bergen met enkele mooie watervallen. In Greymouth hebben ze begin 1900 veel goud gezocht. In de omgeving zijn hier nog veel dingen van te zien. Ze hebben ook een dorpje nagebouwd, Shantytown. Heel leuk om een ochtendje te bezoeken; een stoomtreintje, groot waterrat dat gebruikt is voor het goudzoeken en een leuk straatje met een ziekenhuis, brandweer, de krant en de plaatselijke saloon.

24 november zijn we richting Franz Josef vertrokken voor de helikoptervlucht. Omdat deze uiteindelijk niet is doorgegaan, hebben we de Hot Pools bezocht. Even bijkomen in warme baden en met een massage. En toen was het maandag, 26 november! Onze kleine stoere meid is 4 jaar oud geworden! Het was een geweldige dag en Vajèn voelde zich echt jarig! Zondagavond hebben Artjan en ik hard geknutseld aan een mooie verjaardagsmuts, verjaardagsketting en een ballonnenfeest in de auto. Eerder hadden we al wat kleine cadeautjes gekocht en ook hadden we cadeautjes meegekregen. Alles was klaar voor een fantastische verjaardag. ’s Morgens hebben we eerst heerlijk ontbeten aan een versierde tafel. Tussendoor hebben we met Nederland gebeld. Er zijn natuurlijk opa’s en oma’s, ooms en tantes die de jarige jet ook willen feliciteren. Daarna gingen op weg naar de helikoptervlucht. Maar zoals bekend, ook deze ging niet door. We zijn toen naar het strand gereden en hebben vanuit de verte genoten van Fox Glacier. En uiteraard hebben we ook ’s avonds heerlijk gegeten met z’n drieën. Nu nog een paar weekjes wachten voordat Vajèn echt naar school mag.

About the author / Familie van Horssen

Website